- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

BODYPAINTING - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΣ

Καυτό καλοκαίρι, σχεδόν μέσα Ιουλίου και εγώ τουλάχιστον θέλω να απαλλαγώ τελείως από τα ρούχα μου και την ημέρα όταν βρίσκομαι έξω.Φαντάζομαι και εσείς... Νομίζω δε, ότι έχω βρει την λύση. Η νέα τελευταία αλλά & πιο τρελή μόδα σε όλο τον κόσμο που ήρθε και στην Ελλάδα ονομάζεται bodypainting! Το bodypainting το συναντάς συνήθως στις παραλίες (ειδικά στα νησιά, ξέρετε Μύκονο, Σαντορίνη και όχι μόνο...). Με λίγα λόγια γδύνεσαι & το φοράς! Αφήστε δε που με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας, σε λίγο καιρό το bodypainting θα είναι το μόνο που θα σκεπάζει το σώμα μας... 
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Τι είναι το bodypainting:

Το bodypainting όπως το λέει και η σύνθετη λέξη body+painting είναι ζωγραφική επάνω στο ανθρώπινο σώμα. Ξεκίνησε στο παρελθόν σαν ερωτικό παιχνίδι μεταξύ εραστών προκειμένου να ανέβει ή λίμπιντο αλλά δεν παρέμεινε για πολύ καιρό κεκλεισμένων των θυρών. Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες -σε όλο τον κόσμο- το καλοκαίρι γδύνονται, μετά βάφονται ολόκληρες και ξεχύνονται στις παραλίες, στα clubs ακόμη και στις καφετέριες.. Το bodypainting πραγματοποιείται με ειδικές -μη τοξικές για τον οργανισμό μας- μπογιές και γίνεται με πινέλα ή με ειδικό σπρέϋ (ακριβώς όπως το spray-tanning) με αερογράφο ή και συνδυασμό και των δύο.






Πως ακριβώς γίνεται το bodypainting:


Πραγματοποιείται από ζωγράφους που εξειδικεύονται στην ζωγραφική πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Απαραίτητη προϋπόθεση: Να είστε τελείως γυμνή! Αυτοί λοιπόν με την ζωγραφική τους θα καλύψουν μέρος ή όλο το σώμα σας με άπειρα σχέδια και χρώματα της αρεσκείας σας που είτε θα διαλέξετε από βιβλίο είτε θα αυτοσχεδιάσετε την στιγμή εκείνη. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως εκπληκτικό ειδικά αν επιλέξετε να σας ζωγραφίσουν ότι φοράτε ρούχα. 






Δεν είναι απαραίτητο να πάτε βέβαια σε ειδικούς ζωγράφους αν έχετε την καλιτεχνική φλέβα μέσα σας. Μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε στο κορμί σας με την βοήθεια ενός καθρέφτη. Απλά σιγουρευτείτε ότι τα χώματα που θα χρησιμοποιείσετε να είναι μη τοξικά! Τώρα βέβαια θα μου πείτε "Καλά το έμπροσθεν είναι σχετικά εύκολο, τι γίνεται όμως με το όπισθεν;" Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να σας βοηθήσει μια φίλη σας ή γιατί όχι το έτερο σας ήμισυ! 






Όπως όμως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα της ζωγραφικής από τους επαγγελματίες θα είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό αλλά και με εγγύηση ότι δεν θα ξεβάψτε στην διαδρομή σας για την παραλία. Όπως και να'χει πάντως αποφύγετε τις υπερβολές. Καλύψτε μόνο τα επίμαχα απόκρυφα σημεία σας με χρώματα και σχέδια και αφήστε το υπόλοιπο σώμα σας γυμνό για να αναπνέει το δέρμα. Με την σιγουριά λοιπόν των "φιλικών" για το δέρμα χρωμάτων και την "ασφάλεια" ότι δεν πρόκειται να ξεβάψτε μπορείτε να μπείτε άνετα στην θάλασσα, να ξαπλώσετε στις chez lounge αλλά και να περπατήσετε ανάμεσα στον κόσμο. Επίσης να ξέρετε ότι το bodypainting δεν έχει βέβαια φύλο. Άντρες και γυναίκες μπορούν να βαφτούν αρκεί βέβαια να έχουν καλύπτουν τα επίμαχα σημεία τους ειδικά όταν βρίσκεστε στην διαδρομή προς την παραλία γιατί υπάρχει συν τοις άλλης και η "προσβολή της δημοσίας αιδούς" που αποτελεί ποινικό αδίκημα.






Αν δεν το έχετε ακόμη επιχειρήσει δοκιμάστε το! Χρώματα για το σώμα και το πρόσωπο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:


KRYOLAN HELLAS  - ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
ΣΕΙΡΑ AQUACOLOR / FACE & BODY PAINTING 

Τώρα σ'ότι αφορά τα studios που κάνουν bodypainting ψάξτε το λίγο στο διαδίκτυο να βρείτε κάποιο κοντά σας.


Δείτε πως γίνεται το bodypainting στα παρακάτω videos αλλά και το αποτέλεσμα της ζωργραφικής του σώματος.











Και βέβαια μετά την παραλία .. στο club...


ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON