- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

VIOLET WAND (RAY) - "ΜΑΓΙΚΟ" ΡΑΒΔΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Όταν ακούτε για μαγικό ραβδί τι σας έρχεται στο νου; Μήπως το μαγικό ραβδί που κρατούσε η καλή νεράϊδα (στο παραμύθι) και μεταμόρφωσε την κολοκύθα σε μια μεγαλοπρεπή άμαξα αλλά και την Σταχτοπούτα σε μια πανέμορφη πριγκίπισσα; Αν ναι -πιστέψτε με- δεν είστε και πολύ μακριά από το παραμύθι. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί τέτοιο ραβδί υπάρχει! Ονομάζεται Violet wand (βιολετί ραβδί) ή Violet ray (βιολετί ακτίνα). Ο λόγος που ονομάζεται έτσι η συσκευή αυτή είναι γιατί το γυάλινο τελείωμά της φέγγει κυρίως σε χρώμα βιολετί. Δεν είναι βέβαια μαγική αλλά με την βοήθεια της τεχνολογίας κάνει και αυτή με την σειρά της θαύματα! Για να γίνω όμως πιο σαφής, το ραβδί αυτό κατασκευάστηκε βάση της αρχής τεχνολογίας του Νίκολα Τέσλα και χρονολογείται γύρω στα 1890. Χρησιμοποιήθηκε δε μετά από ιατρούς της εποχής εκείνης καθαρά για ιατρικούς σκοπούς. Σήμερα "προσφέρει" τις υπηρεσίες του στο χώρο της αισθητικής και μάλιστα με εκπληκτικά αποτελέσματα. 





Τι είναι όμως το Violet wand (ray) και πως ακριβώς βοηθά στην αισθητική;


Το violet wand αποτελείται από μια βάση (κράτημα χειρός, χειρολαβή) που είναι και η κυρίως συσκευή και καταλήγει σε ένα λεπτό γυάλινο σωλήνα (ηλεκτρόδιο). Μέσα στην χειρολαβή βρίσκεται το κύκλωμά του που παίρνοντας την τάση του δικτύου με την βοήθεια μετασχηματιστή πλάσματος την μετατρέπει σε υψηλή τάση (χαμηλής έντασης βέβαια) αλλά πολύ υψηλής συχνότητας φορτίζοντας έτσι τον γυάλινο σωλήνα που περιέχει μέσα ένα ευγενές αέριο συνήθως αργό ή νέον (εξού και ο φωτισμός). Όταν ο γυάλινος σωλήνας έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας όλη η ενέργεια του φορτισμένου με θετικά ιόντα αερίου συγκεντρώνεται εκεί και ξεφορτίζει, με αποτέλεσμα η παραγωγή σπινθήρα (ακριβώς όπως όταν ακουμπάμε την σφαίρα πλάσματος plasma globe). Όσο μεγαλώνει η συχνότητα του ρεύματος τόσο πιο δυνατός είναι ο σπινθήρας. Ο σπινθήρας αυτός "ενεργοποιεί" -θα λέγαμε- τα κύτταρα του σημείου του δέρματος που ακουμπά ηλεκτροδιεργείροντάς τα και έτσι επιτυνχάνεται η συχνή αιμάτωση στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος αλλά και η παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης που θεραπεύουν αλλά και σφίγγουν το κυτταρικό δέρμα. 


Σημείωση:
Ακριβώς όμως επειδή η ένταση και η συχνότητα της συσκευής violet wand (ray) είναι απείρως πιο δυνατή από αυτή της σφαίρας πλάσματος (του γραφείου) αν απομακρύνουμε το γυάλινο ηλεκτρόδιο από την επαφή του με το δέρμα μας μόνο μερικά χιλιοστά τότε ο σπινθήρας που δημιουργείται στο ηλεκτρόδιο "βγαίνει" από αυτό (σε μεγάλη ένταση λειτουργίας) και διοχετεύεται απότομα στο σώμα μας με αποτέλεσμα τον έντονο πόνο (όπως ακριβώς όταν μας "χτυπά" δηλ. ηλεκτρικό ρεύμα), οπότε θέλει προσοχή κατά την χρήση της. 






Ωστόσο η χρήση της συσκευής αυτής δεν περιορίζεται μόνο επιφανειακά. Η χρήση του violet wand (ray) έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει και πιο βαθειά προβλήματα όπως π.χ. το λουμπάγκο της μέσης ή την σπονδυλική στήλη, αιδιοδυνία, κολίτιδα & ελκώδη κολίτιδα κ.τ.λ. Ανήκει και αυτή η συσκευή στον χώρο της ηλεκτροθεραπείας. Περιέχει αρκετά αξεσουάρ για πολλές θεραπείες και για όλο το σώμα. Στον χώρο της αισθητικής χρησιμοποιείται χρόνια τώρα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Λόγο δε της απλής (για τα σημερινά δεδομένα) τεχνολογίας του το κόστος του σήμερα είναι αρκετά προσιτό. Κυμαίνεται από 130 έως 300 δολάρια ανάλογα την εταιρία κατασκευής του. Σήμερα βέβαια με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουν σχεδόν αντικατασταθεί από τα computerized aesthetics equipment (μηχανήματα αισθητικής με χρήση τεχνολογίας υπολογιστών), δείτε το άρθρο μας "Ηλεκτρονική διόρθωση προβλημάτων σώματος μέσω Η/Υ" που όμως το κόστος τους είναι πολύ υψηλό και βέβαια απλησίαστο για χρήση στο σπίτι. 





Για την συσκευή violet wand (ray) έχουν κατασκευαστεί αρκετά γυάλινα ηλεκτρόδια με διάφορες καταλήξεις για όλο το σώμα (ανάλογα με το μέρος του σώματος που θέλουμε να περιποιηθούμε).  Εμείς οι γυναίκες για παράδειγμα θέλουμε να διορθώσουμε τα γνωστά πλέον προβληματικά μέρη στο σώμα μας όπως κυτταρίτιδα κάτω από τα μπράτσα αλλά και κάτω από την κοιλιά, κυτταρίτιδα σε γλουτούς & μηρούς ή ανόρθωση στήθους & θηλών κ.τ.λ. Στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική) πέρα από την θεραπευτική της χρήση, χρησιμοποιείται (από τους fan του είδους)  ακόμη και για ερωτικά & άλλα παιχνίδια τύπου BDSM ως δηλαδή ερωτικό βοήθημα (video1, video2), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...





Θεραπείες* που πραγματοποιούνται με την χρήση της συσκευής violet wand (ray) 


Δερματολογίας (Δερματικών Νόσων)

· Έκζεμα
· Λειχήνες
· Ακμής εξάνθημα
· Ακμή της νεολαίας
· Ατοπική δερματίτιδα
· Ψωρίαση
· Ομαλός λειχήνας ruber
· Σκληρόδερμα systematica και εστιακή
· Αντιεξιδρωματική προδιάθεσης
· Χηλοειδών cicatrs
· Η απώλεια μαλλιών
· Seborrhea
· Πιτυρίδα

 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 Σύστημα αναπνευστικών παθήσεων:


· Τραχειίτιδα
· Βρογχίτιδα
· Βρογχικό άσθμα
 Γαστρεντερικές παθήσεις σύστημα
· Γαστρίτιδα
· Στομάχι και τα έντερα duskinesis
· Φλεγμονή του τοιχώματος του ορθού

Ασθένειες Καρδιάς και αγγείων:


· Cardiosclerosis
· Myocardiodystrophy
· Στεφανιαία νόσος
· Εγκεφαλική αρτηριοσκλήρυνση
· Ιδιοπαθή υπέρταση

Χειρουργικές παθήσεις:
  
 Πυώδη και φλεγμονώδεις διεργασίες:
· Δοθιήνες
· Εγκαύματα
· Κρυοπαγήματα
· Μώλωπες
· Αιματώματα
· Μετεγχειρητική διηθήσεις και πληγές Τροφικά έλκη.

 Ασθένειες αρθρώσεων:


· Πολυαρθρίτιδα
· Αρθρίτιδα
· Spondylarthrosis

 Μυικές ασθένειες:


· Μυαλγία
· Μυοσίτιδα

Ασθένειες σε αρτηρίες και φλέβες :


· Σβήσιμο endarteritis
νόσο του Raynaud
· Φλεβίτιδα
· Θρομβοφλεβίτιδα
· Τροφικά έλκη

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

· Osteochondrosis σπονδυλική στήλη
· Neuritises
· CNS αγγειακές παθήσεις (πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας, ασθένεια Raynaud, acroparaesthesia, νευρασθένεια).

Οτονολαρυγκολογικές ασθένειες (αυτιά, μύτη, λαιμός):

· Φαρυγγίτιδα
· Αμυγδαλίτιδα
· Στηθάγχη
· Λαρυγγίτιδα
· Ωτίτιδα
· Κοχλιακή νευρίτιδα
· Θορύβου αυτί
· Ρινίτιδα
· Μετωπικής ιγμορίτιδα
· Άνω ιγμορίτιδα
· Καταρροή
· Ρινική καταρροή

ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

· Στοματίτιδα
· Ουλίτιδας
· Ουλίτιδα
 (εφαρμογή στην κοσμητολογία)


*Προσοχή: Οι περισσότερες από τις παραπάνω θεραπείες δεν πραγματοποιούνται από εσάς αλλά μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς! Συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας για οδηγίες!

Η συσκευή εφαρμόζεται επίσης για:


· Ρυτίδες πρόληψη της ανάπτυξης
· Λειτουργικές βελτιώσεις κατάσταση του δέρματος, αυξάνουν την ελαστικότητα
· Η ισχυρή μείωση της τριχόπτωσης
· Εξομάλυνση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής σε τοπικό αλωπεκία
· Εξομάλυνση της λειτουργίας του αδένα του ελαίου (ξηρή και λιπαρή πιτυρίδα)
· Βελτίωση του δέρματος κυκλοφορία του αίματος κεφάλι
· Πρόληψη της ακμής εξάνθημα, ακμή της νεολαίας
· Αφαίρεσης κρεατοελλιών





Εμείς εδώ βέβαια πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με την χρήση της συσκευής αυτής (violet wand / ray) λέγοντας σας ότι δεν πρέπει να την χρησιμοποιήσετε για κανένα λόγο οπουδήποτε στο κεφάλι ή στο λαιμό. Επίσης θέλει προσοχή στην ένταση που χρησιμοποιείτε! Καλό θα ήταν να δοκιμάζετε την συσκευή πρώτα στα δαχτυλά σας πριν προβείτε σε θεραπεία στο σώμα σας. Πάντα κρατάμε το γυάλινο ηλεκτρόδιο σε καλή επαφή με το σώμα μας κατά την διάρκεια της θεραπείας (ειδικά όταν χρησιμοποιούμε μεγάλη ένταση) για την αποφυγή πόνου. Με την συσκευή αυτή επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείστε αγώγιμο τζελ εκτός της περίπτωσης (ελαφρώς) εισαγωγής του ειδικού γυάλινου ηλεκτροδίου σε κόλπο ή πρωκτό. Οι δύο περιοχές αυτές πρέπει να είναι λίγο υγρές και για την διείσδυση αλλά για την αποφυγή πόνου. Μπορείτε σ' αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιείσετε και το ΚΥ Jelly της Johnson & Johnson (πωλείται σε όλα τα φαρμακεία). Για όποια απορία έχετε σχετικά με την συσκευή και την χρήση της αυτή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω mail.





Αν θέλετε να την προμηθευτείτε κι εσείς για προσωπική χρήση (στην Ελλάδα δεν πωλείται σε ιδιώτες μόνο σε αισθητικούς), εμείς σας βρήκαμε τα παρακάτω link πώλησής του μέσω ebay Αγγλίας:

Violet Ray DARSONVAL High FREQUENCY Unit W/CAS


Διαβάστε εδώ το manual μιας πασίγνωστης αμερικάνικης συσκευής violet wand (ray) της Marvel, σχετικά με τις θεραπείες που εφαρμόζονται με αυτήν την συσκευή.

Δείτε επίσης την παρακάτω σειρά από videos επίδειξης από ειδικό σχετικά με την χρήση του για να καταλάβετε περισσότερα:



ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON