- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ P.E.S. (P.F.S.)

Η ηλεκτροθεραπεία P.E.S. (Pelvic Electronic Stimulation) ή P.F.S. (Pelvic Floor Stimulation) ξεκίνησε παλιότερα καθαρά για ιατρικούς σκοπούς δηλ. για γυναίκες ασθενείς με ακράτεια ούρων λόγο των λείων μυών που είχαν στον κόλπο τους. Η θεραπεία αυτή πραγματοποιόνταν δε μόνο στα ιατρεία. Σήμερα πλέον χρησιμοποιείται αρκετά για ασκήσεις Kegel των μυών του κόλπου από πολλές γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι συσκευές P.E.S. χρησιμοποιούν συχνότητες παλμών  E.M.S. αλλά και T.E.N.S. που βοηθούν τους μύες του κόλπου να σφίγγουν και να χαλαρώνουν ταυτόχρονα όπου χρειάζεται (όπως και με τους μύες του σώματος). Είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες που έχουν γυμνασμένους αυτούς τους μύες έχουν πιο εύκολη εγκυμοσύνη δηλαδή γεννούν πιο άνετα γιατί έχουν μάθει να τους ελέγχουν πλήρως, οι γυναίκες αυτές επίσης ελέγχουν πλήρως και τον οργασμό τους από τις μυικά "αγύμναστες" και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το καλό σεξ!
Μεγάλος πανικός αγορών συσκευών P.E.S. (P.F.S.) πραγματοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια σε συσκευές P.E.S. σε Ευρώπη και Αμερική για τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε..




Η διαφορά βέβαια εδώ με τις υπόλοιπες συσκευές είναι ότι τα ηλεκτρόδιά τους (contact probes) είναι διαφορετικά από αυτά των άλλων συσκευών θεραπείας και γυμναστικής. Πρόκειται για δύο μόνο ηλεκτρόδια που έχουν το σχήμα ενός ταμπόν αλλά είναι λίγο μεγαλύτερα σε μεγεθος (όπως δηλ. ενός κραγιόν) και το καθένα έχει δύο μεταλικές επαφές (dual metal contacts)
Σημείωση: Δεν είναι υποχρεωτικό τα δυο ηλεκτρόδια να χρησιμοποιηθούν μαζί δηλ. σαν ζευγάρια. 
Χωρίζονται σε δύο τύπους: α. το ηλεκτρόδιο κόλπου, β. το ηλεκτρόδιο πρωκτού.
Το διπλής επαφής ηλεκτρόδιο κόλπου (dual contact vaginal probe) εισέρχεται στον κόλπο (ακριβώς όπως το ταμπόν) μέχρι το σημείο να ακουμπήσουν οι δύο επαφές του με τους εσωτερικούς μύες. Δεν "χάνεται" μέσα στον κόλπο γατί το κρατάει το καλώδιο του και είναι απολύτως ασφαλές. Θυμηθείτε ότι το ηλεκτρόδιο πρέπει να αλειφτεί από το ειδικό αγώγιμο gel και από τις δύο πλευρές και μετά να εισαχθεί στον κόλπο.


Το ίδιο συμβαίνει όταν θέλουμε να "γυμνάσουμε" και τον σφιγκτήρα του πρωκτού.
Σε αυτήν  την περίπτωση χρησιμοποιούμε και το δεύτερο διπλής επαφής ηλεκτρόδιο πρωκτού (dual contact anal probe).




Μπορείτε να γυμνάσετε και τις δυο σειρές μυών ταυτόχρονα! 
Κατά την εισαγωγή των ηλεκτροδίων αλλά και κατά την διάρκεια της θεραπείας P.E.S. πρέπει να είστε χαλαρές και καλό θα ήταν είστε ξαπλωμένες σ΄ένα κρεβάτι. Η πολικότητα (-/+) εδώ δεν παίζει κανένα ρόλο στην χρήση αυτών των ηλεκτροδίων (Μπορείτε να τα εισάγετε με όποια πλευρά θέλετε).
Οι πολυσυσκευές πολλαπλών θεραπειών (που αναφέραμε στην εισαγωγή της ηλεκτροθεραπείας) δεν διαθέτουν τεχνολογία P.E.S. που σημαίνει ότι αν σας εδιαφέρει να αποκτήσετε μια, πρέπει να την αγοράσετε μόνο για την χρήση αυτή.
Σημείωση:  Εδώ υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές P.E.S. οι εγκυμονούσες σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης (Κατάσταση πλήρους ανάπτυξης του εμβρύου).
Αν επιθυμείτε να αγοράσετε συσκευή τεχνολογίας P.E.S. θα πρέπει υποχρεωτικά να την παραγγείλετε. Δοκιμάστε στην Amazon uk.
Η συσκευασία συνήθως περιλαμβάνει ένα διπλής επαφής ηλεκτρόδιο, αυτό του κόλπου. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως την νέα σας δικάναλη συσκευή πρέπει να παραγγείλετε ένα ακόμη διπλής επαφής ηλεκτρόδιο.
Εμείς προτείνουμε τέσσερις κορυφαίες εταιρίες πώλησης συσκευών P.E.S. (P.F.S.):
1. Neurotrac™ Pelvitone
2. Kegel8 Ultra Digital Pelvic Floor Toner Exerciser
3. Femme ELITE
4. Tens Care MamaSURE Pelvic Floor Exerciser


Δείτε παρακάτω ένα σχετικό video για την συσκευή Neurotrac™ Pelvitone  που εξηγεί ο υπεύθυνος της εταιρίας Win Health LTD..Roy Woolddridge για τα μηχανήματα αυτά.





Συχνές ερωτήσεις:


Ερ. Υπάρχει πόνος στον κόλπο ή στον πρωκτό μου κατά την διάρκεια χρήσης συσκευών P.E.S. ; [Σοφία, 18]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Σοφία, όπως σε όλες τις συσκευές ηλεκτροθεραπείας έτσι και εδώ όταν κάνετε χρήση νιώθετε ένα σφίξιμο / χαλάρωση ή ένα μικρό μούδιασμα ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε Αντίθετα μάλιστα κατά την διάρκεια χρήσης στα συγκεκριμένα μέρη το πιθανότερο είναι να νιώσετε ευχάριστα. Και αυτό συμβαίνει διότι είναι και οι δυο ερωτογενής ζώνες  Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιείτε σωστά την συσκευή, για παράδειγμα, ποτέ δεν ενεργοποιείτε την συσκευή και την ένταση πριν τοποθετήσετε τα ηλεκτρόδια στα μέρη του σώματος που περιποιήστε. (στην συγκεκριμένη περίπτωση στον κόλπο αλλά και τον πρωκτό σας) ούτε βέβαια βγάζετε τα ηλεκτρόδια ή τα πιάνετε με τα δάχτυλά σας αν πρώτα δεν τελειώσει το πρόγραμμα ή αν δεν έχετε απενεργοποιήσει την συσκευή. Επίσης να θυμάστε πάντα (κατά την χρήση συσκευών ηλεκτροθεραπείας) ότι ρυθμίζετε πάντα την ένταση σε ποσοστό τέτοιο έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα με τους παλμούς που δέχεστε και βέβαια πάντα με την χρήση του ειδικού αγώγιμου τζελ για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. 
Ερ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο ηλεκτρόδιο (π.χ. αυτό του κόλπου) και στον πρωκτό μου ή το αντίστροφο; [Νίκη, 25]
Απ. 
Αγαπητή μας φίλη Νίκη, φυσικά και μπορείτε. Από τεχνικής απόψεως δεν έχουν καμία διαφορά. Απλά συνήθως αυτό του πρωκτού είναι  μισό εκατοστό στενότερο και δύο εκατοστά πιο μακρύ. Αν δεν σας προβληματίζει το μέγεθος μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εναλλάξ.
Ερ. Εχοντας ήδη δοκιμάσει χρήση συσκευής P.E.S. έχω νιώσει έναν "ερωτικό ερέθισμα"  στα συγκεκριμένα σημεία. Εΐναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι; [Ελίνα, 20]
Απ. 
Αγαπητή μας φίλη Ελίνα, φυσικά είναι απόλυτα φυσιολογικό  γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω τα σημεία αυτά είναι ερωτογενής ζώνες και όταν η συσκευή τονώνει σε υψηλή συχνότητα τους μύες αυτούς (κολπικούς και πρωκτικό) είναι ανώτερο και από διείσδυση σε ερωτική επαφή. Υπάρχουν εταιρίες στο εξωτερικό που κατασκευάζουν συσκευές δυνατότερες σε ισχύ αλλά με ίδιες συχνότητες με αυτές των  συσκευών P.E.S. για χρήση αποκλειστικά "ερωτικού βοηθήματος" όπως η EROSTEK. (Θα αναφερθούμε στο κοντινό μέλλον σε κάποιο άρθρο μας για τις συσκευές αυτές).
ΕρΠόσο συχνά μπορώ να κάνω ηλεκτροθεραπεία P.E.S.; Υπάρχει όριο χρήσης; [Ζωή, 26]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Ζωή, όχι δεν υπάρχει όριο χρήσης για P.E.S. Μπορείτε να κάνετε όσο συχνά θέλετε.














ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON