- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ)


Όχι μην τρομάζετε δεν είναι ηλεκτροσόκ!!
Η ηλεκτροθεραπεία είναι μια σειρά από τις θεραπείες που εφαρμόζονται καιρό τώρα από φυσιοθεραπευτές (για θεραπευτικούς λόγους) αλλά και στα πανάκριβα ινστιτούτα αισθητικής (επιλύει προβλήματα κυτταρίτιδας, ρυτίδες προσώπου, αδυνάτισμα αλλά και σύσφυξη προσώπου & σώματος) με εκπληκτικά και μόνιμα αποτελέσματα. Προτιμείται δε από όλες τις γυναίκες για ένα βασικό λόγο. Ποιος είναι αυτός; Απλά δεν χρησιμοποιείται νυστέρι!!Ακριβώς, χωρίς νυστέρι και εισαγωγή σε νοσοκομείο,απλά ξαπλώνοντας στο κρεββάτι του αισθητικού (σε ευχάριστο συνήθως περιβάλλον) και αυτός κάνει όλη την  δουλειά! Η μάλλον (για να είμαστε ακριβείς) το μηχάνημα κάνει όλη την δουλειά!! Αν ακόμα δεν καταλάβατε θα γίνουμε ακόμη πιο σαφής! Σίγουρα κάποιες από εσάς θα έχετε επισκεφτεί έναν φυσιοθεραπευτή για να σας βοηθήσει με κάποιο πόνο που είχατε (πχ. μέση) ή από κάποια δυσλειτουργία ενός μέρος του σώματός σας που προήλθε πιθανώς κάποιο ατύχημα. Ο φυσιοθεραπευτής πέρα από τις ασκήσεις που σας βάζει να κάνετε, σας τοποθετεί στο σώμα και ειδικά στο σημείο του πόνου ή της δυσλειτουργίας κάποιες ηλεκτρικές βεντούζες με καλώδια εφόσον πρώτα τις βρέξει με νερό και «εφαρμόζει» μέσω του ηλεκτρονικού μηχανήματος που διαθέτει  κάποιους ηλεκτρικούς παλμούς. Οι παλμοί αυτοί βάσει της συχνότητας που έχουν επαναφέρουν τα νεύρα ή τους μύες στην αρχική τους θέση. Το ίδιο περίπου γίνεται με την αισθητική ηλεκτροθεραπεία μόνο που αντί για βεντούζες χρησιμοποιούνται ειδικά ηλεκτρόδια (pads) συνήθως σιλικόνης που αλείφονται με ειδικό αγώγιμο gel ή ακόμα και αυτοκόλλητα pads και τοποθετούνται στο σώμα όπου χρειάζονται.






Σημείωση: Η ένταση αλλά και η συχνότητα των παλμών ρυθμίζεται χειροκίνητα έτσι ώστε να νιώθετε δυνατά τους παλμούς της συσκευής (κατά την θεραπεία) αλλά παράαλληλα να αισθάνεστε άνετα. Σήμερα πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο επώνυμες φορητές συσκευές ηλεκτροθεραπείας σώματος σε προσιτές τιμές για όλους. Εδώ να σας επισημάνω ότι οι αθλητές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτροθεραπεία E.M.S. μόνοι τους σαν βοήθημα γυμναστικής αρκετά χρόνια τώρα.Σε άλλο θέμα θα αναπτύξουμε γενικότερα όλες τις μορφές ηλεκτροθεραπείας (F.E.S. E.M.S. T.E.N.S. P.E.S.) που σε αντίθεση με την Ελλάδα είναι πολύ αναπτυγμένες στο εξωτερικό σε σημείο που ο κόσμος (γυναίκες και άντρες) χρησιμοποιούν αρκετές από αυτές μόνοι τους στο σπίτι. Δείτε παρακάτω ένα video σχετικό και σίγουρα θα καταλάβετε περισσότερα.





Συχνές ερωτήσεις:


Ερ. Έχω δει διαφημιστικά στην T.V. από γνωστή αλυσίδα κατ/ματων τηλε-μάρκετιγκ για ζώνες παθητικής γυμναστικής. Αυτές κάνουν δουλειά; [Φωτεινή, 25 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Φωτεινή, μην πιστεύετε σ'ότι βλέπετε να διαφημίζεται στην T.V. Για παράδειγμα οι περισσότερες ζώνες αυτές χρησιμοποιούν ένα χείρηστο κάκιστης ποιότητας κύκλωμα E.M.S. που δεν έχουν σταθερή έξοδο και με τον ιδρώτα μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να καούν. Άσε δε τον πόνο ή τον ερεθισμό που μπορεί να σου προκαλέσουν στην διάρκεια του βραχυκυκλώματος ειδικά όταν βρίσκονται σε μεγάλη ένταση. Οι μόνες ζώνες (και όχι όλες) που αξίζουν από κατ/ματα τηλε-μάρκετιγκ είναι αυτές της δόνησης & αυτές που διαθέτουν θερμότητα & δόνηση.
Ερ. Έχω επισκεφτεί ινστιτούτο ομορφιάς και μεταξύ των άλλων έχω κάνει και ηλεκτροθεραπεία. Δυστυχώς όμως όταν πλήρωσα στο ταμείο τις υπηρεσίες που συμφώνησα μαζί τους μου έφυγαν πολλά λεφτά. Αν αποφάσιζα να αγοράσω συσκευή ηλεκτροθεραπείας ποια συσκευή θα ήταν κατάλληλη για εμένα; [Ναταλία, 27 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Ναταλία, η επιλογή της συσκευής που θέλεις να αγοράσεις εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Αν για παράδειγμα θέλεις η συσκευή σου να περέχει προγράμματα για διάφορες κατηγορίες & χρήσεις (γυμναστική, διόρθωση σώματος και μασσάζ) θα πρέπει να ψάξεις για πολυσυσκευή ηλεκτροθεραπείας με δυνατότητα παροχής προγραμμάτων κατηγοριών F.E.S. , E.M.S. & T.E.N.S. διαφορετικά αγοράζεις μια απλή συσκευή μόνο για συγκεκριμένη χρήση που θες να δουλέψεις στο σώμα σου, π.χ. γυμναστική (E.M.S.). Διάβασε στα site που θα ψάξεις, τις κατηγορίες προγραμμάτων που διαθέτει η κάθε συσκευή και μετά επέλεξε αυτή που σε καλύπτει περισσότερο. Επώνυμες συσκευές είναι π.χ. η εταιρία Cefar Compex (αθλητών) κ.τ.λ.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON