- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ YOGA


Όπως έχουμε αναφερθεί σε άρθρα ηλεκτροθεραπείας-ηλεκτροδιέγερσης για την υγεία του σώματός μας & για να διατηρήσουμε ένα όμορφο σώμα πέρα από την σημαντική βοήθεια της τεχνολογίας χρειάζεται και η γυμναστική. Και όταν λέω γυναστική μην πάει το μυαλό σας σε υπερβολικές χρονοβόρες ασκήσεις που θα σας εξασθενίσουν και θα σας "στείλουν" για ύπνο μετά. Μιλάμε πάντα για ένα σύνολο από απλές ασκήσεις - "καθημερινές" θα μπορούσα να πω- ή αλλιώς "σετάκια" ασκήσεων που μπορείτε να πραγματοποιήσετε παντού (ανάλογα βέβαια και με την άσκηση πάντα) είτε βρίσκεστε στο σπίτι ή την δουλειά είτε σε χρόνο διακοπών.  Η λογική των ασκήσεων αυτή είναι να γυμνάσει μεμονομένα ή ανά κατηγορίες διάφορα μέλη του σώματός σας, & να κάνει το σώμα σας ευλίγυστο (στο μέτρο του δυνατού πάντα) για να είστε πάντα -όπως λένε- σε φόρμα. Μιλάω φυσικά για την Yoga.


Τι ακριβώς είναι όμως η yoga & από που προέρχεται;


Η yoga είναι μια αρχαία ινδική γλώσσα των γνώσεων του σώματος, που χρονολογείται πάνω από 500 χρόνια πριν. Η λέξη "yoga" (γιόγκα) προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη "yuj" που σημαίνει" ένωση ή ενσωμάτωση. 
Οι αρχαίοι Giogi (μοναχοί του Θιβέτ) είχαν την πεποίθηση ότι προκειμένου ο άνθρωπος να βρίσκεται σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, έχει να ενσωματώσει σώμα, μυαλό και πνεύμα. Για να ενσωματωθούν αυτά τα τρία, ο μαθητής πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Οι Giogi (Γιόγκι) βρήκαν ένα τρόπο για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία μέσω της άσκησης, αναπνοής και διαλογισμού - τις τρεις δηλαδή κύριες δομές της yoga. Στη γιόγκα, το σώμα αντιμετωπίζεται με φροντίδα και σεβασμό γι 'αυτό είναι το κύριο μέσο για την εργασία και την ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι ασκήσεις της yoga βελτιώνουν την κυκλοφορία, την τόνωση των κοιλιακών οργάνων, και πιέζουν για το αδενικό σύστημα του σώματος, το οποίο μπορεί κατά κανόνα ως αποτέλεσμα την καλύτερη υγεία. Τεχνικές αναπνοής αναπτύχθηκαν με βάση την έννοια ότι η αναπνοή είναι η πηγή της ζωής. Στη yoga, οι μαθητές αποκτούν τον έλεγχο αναπνοής καθώς αυξάνουν αργά αναπνοή τους. Με την εστίαση στην αναπνοή τους, προετοιμάζουν το μυαλό τους για το επόμενο βήμα αυτό δηλ. του  Διαλογισμού. (Υπάρχουν ειδικά βιβλία για όποια ενδιαφέρεται ειδικά για τον διαλογισμό). Γενικότερα με το σχεδιασμό φυσικών στάσεων και τεχνικές αναπνοής που αναπτύσσουν την επίγνωση του σώματός μας, η yoga μας βοηθά να επικεντρωθούμε σε ότι κάνουμε και να ανακουφίζει μας από το άγχος της καθημερινότητας μας.






Με ποιες όμως κατηγορίες & ασκήσεις yoga μπορώ να ξεκινήσω;


Οι κατηγορίες που χωρίζεται η yoga αλλά & οι ασκήσεις της καθεμιάς από αυτές (power yoga, anusara yoga, nude yoga, yoga nidra κ.τ.λ.) είναι πάρα πολλές (περίπου 88 στο σύνολο) οπότε θα χρειαζόμασταν πάρα πολλές σελίδες για να ασχοληθούμε εδώ με αυτές. Εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε ένα site που ασχολείται ειδικά με την yoga για να ενημερωθείτε περισσότερο. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να επικεντρωθείτε σε απλές ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα και αναπνοές που θα σας βοηθήσουν με τον καιρό να ελέγχετε πλήρως το σώμα σας και να κουράζεστε όλο και λιγότερο. Εάν δεν έχετε ασχοληθεί με την yoga ξεκινήστε αμέσως και σε λίγο καιρό θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σας ζωής.
Eπίσης στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά videos ή dvd videos που σας σας βοηθήσουν να κάνετε μαζί τις καθημερινές αυτές ασκήσεις. Τα παρακάτω video θα σας βάλουν στο χώρο και την "μαγεία" των ασκήσεων της yoga.



Ασκήσεις για το σπίτι:






























Ασκήσεις για το γραφείο:






ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON