- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Μια άλλη τεχνική που πάνω σε αυτή βασίζεται και η ηλεκτροδιέγερση σε όλα τα σημεία του σώματος (έχουμε αναφερθεί κατά κόρον στα άρθρα του blog μας) είναι και ο βελονισμός.Ο βελονισμός είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος που έχει ασκηθεί για πάνω από 5.000 χρόνια στην αρχαία Κίνα. Είναι βασισμένη στην έννοια της καθολικής ενέργειας ζωής που ονομάζεται Qi (Chee) και υπάρχει σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Αυτή η ενέργεια κυκλοφοροεί σε όλο το σώμα κατά μήκος των ειδικών κλάδων που ονομάζονται μεσημβρινοί. Όσο αυτή η ενέργεια ρέει ελεύθερα στους μεσημβρινούς, η υγεία διατηρείται, αλλά μόλις η ροή της ενέργειας μπλοκαριστεί, το σύστημα διαταράσσεται από πόνους και ασθένειες, σαν ένα ηλεκτρικό δίκτυο που βραχυκυκλώνει που προκαλεί διακοπές λειτουργίας. Ο βελονισμός λειτουργεί σαν ένα πρόγραμμα που ξαναπρογραμματίζει τον οργανισμό μας και αποκαθιστά την κανονική του λειτουργία, ενισχύοντας ορισμένα σημεία των μεσημβρινών, προκειμένου να ελευθερώσει την ενέργεια Qi




Οι βελονιστές χρησιμοποιούν συνήθως πολύ μικρές λεπτές βελόνες (το τρύπημα σχεδόν δεν το νιώθουμε κάτι δηλ. σαν τσίμπημα κουνουπιού), σκεφτείτε δε ότι οι βελόνες μπαίνουν μέσα στο δέρμα σχεδόν δύο χιλιοστά για την τόνωση των σημείων του μεσημβρινού, ειδικά βότανα τα moxa που τοποθετούνται επάνω στις βελόνες και καίγονται κάνουν δηλαδή moxibustion  για θερμότητα των σημείων που περιποιούνται, χρησιμοποιούν επίσης βεντούζες σώματος αλλά και απαλή ηλεκτρική διέγερση στη θεραπεία. Ο βελονισμός χρησιμοποιείται για θεραπεία από ένα κοινό κρυολόγημα μέχρι και σε πιο σοβαρές, χρόνιες παθήσεις. Για παράδειγμα γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με σοβαρές ασθένειες όπως η απλή παχυσσαρκία, η βουλιμία (διαρκής ανάγκη για τροφή όλες τις ώρες της ημέρας) αλλά και στην περίπτωση της ασθένειας των μοντέλων δηλαδή την νευρική ανορεξία (υποχρεωτικές δίαιτες που υποβάλει η ανορεξικιά στον εαυτό της καθώς και η επιβολή προς έμμετο μετά από οτιδήποτε καταναλώσει διατροφικά). 






Εφαρμόζεται επίσης σε πόνους του σώματος όπως αυτός της μέσης ή του αυχαινικού συνδρόμου (είναι και οι δύο χρόνιες). Ο βελονισμός χρησιμοποιείται επίσης και στην ρεφλεξολογία για χαλάρωση των κάτω άκρων, "υπόσχεται" ακόμη και διακοπή του καπνίσματος. Ανήκει στις μεθόδους της εναλλακτικής ιατρικής και εφαρμόζεται από απλούς βελονιστές έως και ιατρούς σε ειδικές κλινικές για διάφορες εφαρμογές. Η θεραπεία με βελονισμό διαρκεί περίπου 25 λεπτά (ανάλογα βέβαια και με την θεραπεία που εφαρμόζεται στην κάθε περίπτωση) & επαναλαμβάνεται για δύο περίπου εβδομάδες. Το κόστος μιας συνεδρίας κοστίζει περίπου 50 ευρώ όσο δηλαδή κοστίζουν περίπου όλων των τύπων οι  συνεδρίες (υπολογίστε τώρα ανάλογα την θεραπεία). Σας προτείνουμε παρακάτω κάποιες διευθύνσεις κέντρων βελονισμού κ.α. που βρήκαμε τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο με θεραπευτικά κέντρα που εφαρμόζουν βελονισμό για να κάνετε ένα ραντεβού και να διαπιστώσετε πώς ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας.
Προσοχή: Η χρήση του βελονισμού απαιτεί την γνώση των ειδικών του κλάδου αυτού (εναλλακτικής ιατρικής) και εφαρμόζεται μόνο από αυτούς.


ΚΕΝΤΡΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ [αρχείο pdf] 
(Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το αποθηκέψετε στον υπολογιστή σας)


Για περισσότερες λεπτομέριες δείτε τα παρακάτω video:










Συχνές ερωτήσεις:


Ερ. Έχω διαβάσει ότι για να "πετύχει" μια θεραπεία με βελονισμό πρέπει να "πιστέψεις" σε αυτή. Ισχύει αυτό;   [Τέτη  27 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Τέτη, η αλήθεια είναι ότι καλό είναι να είσαι "θετική" κάνοντας μια οποιαδήποτε θεραπεία αλλά με τον τρόπο που μάλλον το εννοείς (θρησκευτικά) όχι δεν χρειάζεται να "πιστέψεις" κάπου. Αντίθετα μάλιστα μην πιστεύεις όλα όσα λέγονται πριν διασταυρώσεις τις "πηγές" σου.
Ερ. Τελικά πονάει ο βελονισμός και αν όχι γιατί; [Ρούλα  31 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Ρούλα όλοι όσοι πρωτο-ακούν για βελονισμό έχουν στο μυαλό τους βελόνες που εισχωρούν μέσα τους σαν αυτές των εμβολίων. Αυτό δεν ισχύει. Σκέψου ότι αν δεις την εισχώρηση μιας βελόνας στο μικροσκόπιο η βελόνα της σύριγγας "σχίζει" το δέρμα ενώ αντίθετα η βελόνα του βελονισμού απλά "μετακινει" το δέρμα, άσε που η δεύτερη μπαίνει μέσα σου μόνο δύο χιλιοστά.
Ερ. Είναι ασφαλής ο βελονισμός; [Δάφνη  35 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Δάφνη, ο βελονισμός είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία όταν εφαρμόζεται από ειδικούς (εναλλακτικής ιατρικής ή ιατρούς). Αυτό που πρέπει να προσέχει κάποιος που κάνει τον βελονισμό είναι να τηρεί πάντα τους κανόνες υγιεινής (αποστειρωμένες βελόνες κ.τ.λ.).

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON