- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ T.E.N.S.

H ηλεκτροθεραπεία T.E.N.S. (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) χωρίζεται και αυτή σε μια σειρά από διαφορετικές θεραπείες. Υπάρχει η θεραπεία μασσάζ (Massage T.E.N.S.) στην οποία εφαρμόζοντας παλμούς T.E.N.S. ξεκουράζουμε κάνοντας ηλεκτρονικό μασσάζ στο μέρος του σώματος που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια (π.χ. χρησιμοποιούμε ένα κανάλι της συσκευής μας με δύο ηλεκτρόδια [-/+] στον αυχένα) Σημειωτέον εδώ ότι η συχνότητα του Massage T.E.N.S. κάνει μασσάζ που κανείς δεν θα μπορούσε με τα χέρια του να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο με αυτόν της συσκευής.
Έχοντας λοιπόν μια συσκευή στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε μασσάζ σε όλη την διάρκεια της μέρας όποτε δηλ. εμείς το χρειαζόμαστε.
Υπάρχει η θεραπεία μασσάζ (Pain relief T.E.N.S.) που  χρησιμοποιείται από φυσιοθεραπευτές για να μας "απαλύνει" τον πόνο δηλ. το σήμα του έντονου πόνου που στέλνει το σημείο του σώματος που πονά (π.χ. ένα στραμπουληγμένο πόδι) μέσω των νευρώνων στον εγκέφαλο. Τo Pain relief T.E.N.S. χρησιμοποιεί μια υψίσυχνη συχνότητα που "μπερδεύει" τον εγκέφαλο γιατί το σήμα του πόνου που μεταφέρουν οι νευρώνες έρχεται πολύ πιο ασθενές στον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να μην πονάμε έντονα κάτι δηλ.σαν καταπραϊντικό.






Στο θέμα μας σχετικά με την ηλεκτροθεραπεία F.E.S. (Aesthetics) οι συσκευές που σας προτείναμε παρέχουν ηλεκτροθεραπεία Massage T.E.N.S. & Pain relief T.E.N.S. οπότε δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω.







Στην αγορά του εξωτερικού (π.χ. Αγγλία) υπάρχουν δικάναλες συσκευές που περέχουν θεραπείες Maternity T.E.N.S. και χρησιμοποιούνται ειδικά από εγκύους (μόνο στην περιοχή της πλάτης) για την αποφυγή των έντονων πόνων ειδικά κατα την διάρκεια των συσπάσεων (contractions) της εγκυμοσύνης. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν δυνατότητα "trigger" που σας επιτρέπει με το πάτημα ενός ενσύρματου μπουτόν να αυξήσετε αμέσως την συχνότητα παλμών t.e.n.s. κατά την διάρκεια των συσπάσεων (high Hz frequency)  και μετά ξαναπατάτε το μπουτόν για να επαναφέρετε την σταθερή συχνότητα παλμών (normal Hz frequency).
Εμείς εδώ θα σας προτείνουμε τρεις πολύ γνωστές εταιρίες πώλησης συσκευών Maternity T.E.N.S.
1. Labour T.e.n.s.
2. Elle T.e.n.s.
3. Mama T.e.n.s.
Και οι τρεις αυτές θεραπείες υπάρχουν σε φορητές συσκευές για "εφαρμογή" στο σπίτι.


Δείτε το παρακάτω video της εταιρίας Tesmed σχετικά με την ηλεκτροπεραπεία & ηλεκτροδιέγερση:





Συχνές ερωτήσεις:


Ερ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια συσκευή Pain relief T.E.N.S.
 
κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου αντί μιας συσκευής Maternity T.E.N.S.; ['Εφη, 24 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Έφη, φυσικά και μπορείτε αλλά δεν θα έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία "trigger" που διαθέτουν οι συσκευές Maternity T.E.N.S..
Ερ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω θεραπεία Pain relief T.E.N.S. όταν βρίσκομαι σε κατάσταση εγκυμοσύνης; [Λία, 29 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Λία, απαγορεύεται η χρήση γενικά συσκευών ηλεκτροθεραπείας από εγκύους πλην της συσκευής Maternity T.E.N.S. και μόνο για εφαρμογή στην περιοχή της πλάτης.
Ερ. Έχει σημασία η πολικότητα των ηλεκτροδίων κατά την χρήση θεραπείας; [Κατερίνα, 20 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Κατερίνα, φυσικά και έχει.σημασία. Υποθέστε ότι και το σώμα σας είναι μια συσκευή που τοποθετείτε μπαταρίες. Δεν θα βάζατε ποτέ τις μπαταρίες με οποιαδήποτε πολικότητα. Σκεφτείτε επίσης ότι και η γη που πατούμε έχει και αυτή μαγνητική πολικότητα!

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON