- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ;

Άλλο ένα σημαντικό και αναπόφευκτο "πρόβλημα" που ταλαιπωρεί εμάς τις γυναίκες από την εφηβεία είναι και η αντιαισθητική τριχοφυία. Η τριχοφυία δηλ. που αναπτύσεται στα γνωστά μέρη του σώματος: πρόσωπο, μασχάλη, κοιλιά, γραμμή του bikini, πόδια. Η μόνιμη τριχοφυία η οποία δυστυχώς ότι κι αν κάνουμε (όποια κλασσική μέθοδο δηλ. και αν χρησιμοποιήσουμε) αυτή συνεχίζει να μας αγανακτά προκαλώντας μας αφόρητο πόνο, ειδικά εσάς που χρησιμοποιείτε την μέθοδο με το κερί. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πιο έντονο πρόβλημα βέβαια είναι οι μελαχρινές γιατί λόγο του σκούρου δέρματός τους έχουν μαύρη συνήθως τριχοφυία και έντονη πολλές φορές. Τα προβλήματα αυτά έρχονται να λύσουν δύο εκπληκτικές μόνιμες (ή σχεδόν μόνιμες) μέθοδοι αποτρίχωσης. Μιλούμε βέβαια για την αποτρίχωση με laser (laser hair removal) και την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης (electrolysis).


Τι είναι και τι προσφέρουν οι μέθοδοι αυτές:


  Η αποτρίχωση με laser χρησιμοποιεί την ακτίνα αυτή για να καταστέψει μελανίνη την ουσία δηλ. που έχουνε στους θύλακες της τρίχας (κυρίως οι μελαχρινές σε έντονο βαθμό). Η μελανίνη είναι "υπεύθυνη" για ανάπτυξη της τρίχας. Το καλό με το laser είναι ότι θέλει λιγότερη χρονική περίοδο εφαρμογής από την ηλεκτρόλυση επειδή ακτινοβολούνται πολλές τρίχες ταυτόχρονα. Η μέθοδος αυτή προτείνεται για τις μελαχρινές. Λέγεται επίσης ότι η μέθοδος αυτή δεν είναι εντελώς μόνιμη (50%).
  Η αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση απ' την άλλη χρησιμοποιεί το ρεύμα για να καταστρέψει την μελανίνη.
Το θετικό είναι ότι η ηλεκτρόλυση είναι "τυφλή" δηλ. δεν "βλέπει" χρώμα τρίχας.(κάνει για όλες τις τρίχες). Το αρνητικό σημείο της και η διαφορά που έχουν με το laser είναι ότι με την ηλεκτρόλυση πρέπει να περιποιήστε κάθε τρίχα ξεχωριστά πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι θέλει αρκετό χρόνο εφαρμογής. Η μέθοδος αυτή προτείνεται για τις ξανθιές. Επίσης η μέθοδος αυτή είναι αποδεδειγμένα εντελώς μόνιμη (100%).
Σύμφωνα με τα παραπάνω αποδεικνείεται ότι η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης προτιμάται από αυτήν του laser για όλες τις γυναίκες (μελαχρινές, ξανθιές). Στα ινστιτούτα η αποτρίχωση με laser και η ηλεκτρόλυση (λόγο της χρονοβόρας διαδικασίας που βέβαια συνεπάγεται και των πολλαπλών επισκέψεων) είναι πανάκριβη.
Σήμερα πλέον υπάρχει η λύση της αποτρίχωσης στο σπίτι με πάγιο κόστος, δηλ. την αγορά μιας συσκευής αποτρίχωσης (laser, electrolysis) μια φορά και ξενιάζετε!  Εδώ βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι η χρήση στο σπίτι μιας τέτοιας συσκευής απαιτεί πολύ προσοχή στη χρήση της ειδικά αυτή του laser. Πρέπει να πάρετε όλα τα μέτρα προστασίας κατά την χρήση της (δεν στρέφουμε την συσκευή στα μάτια, φοράμε ειδικά γυαλιά προστασίας χρήσης κ.τ.λ.)
Ίσως να χρειαστεί και κάποια φίλη σας να σας βοηθήσει στην διαδικασία αποτρίχωσης στα σημεία που δεν έχετε καλή ή καθόλου πρόσβαση.
Παρόλα αυτά αν θέλετε να αποκτήστε μια συσκευή αποτρίχωσης με laser για το σπίτι (το κόστος της κυμαίνεται μεταξύ 199 - 325 ευρώ) εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε δύο κορυφαίες εταιρίες του χώρου:


Δείτε το παρακάτω video σχετικά με αυτήν την συσκευή laser.
Αν θέλετε να αποκτήστε μια συσκευή ηλεκτρόλυσης για το σπίτι (το κόστος της κυμαίνεται μεταξύ 29 - 80 ευρώ) εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε δύο κορυφαίες εταιρίες του χώρου:
1. MEDISANA ONE TOUCH
2. DINO EPILATOR


Δείτε το παρακάτω video σχετικά με την διαδικασία συσκευών ηλεκτρόλυσης.

Δείτε παρακάτω επίσης: Ηλεκτρόλυση στο σπίτι με την φορητή συσκευή Dino epilator

Συχνές ερωτήσεις:


Ερ. Υπάρχει πόνος κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης; [Χριστίνα, 19 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Χριστίνα, κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης με laser υπάρχει πιθανότητα να νιώστε ένα μικρό τσούκσιμο (κάθε φορά που το laser εκπέμπει μια δεσμίδα φωτός), ενώ κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης με ηλεκτρόλυση θα νιώθετε ένα μικρό πόνο ανά τρίχα.
Ερ. Θα δημιουργηθούν σημάδια στα σημεία που έκανα αποτρίχωση; [Ιωάννα, 23 ετών]
Απ. Αγαπητή μας φίλη Ιωάννα, μετά την αποτρίχωση με laser (ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε) πιθανών να δημιουργηθούν μικρά σημαδάκια ανά τρίχα αλλά θα φύγουν σχετικά γρήγορα.
Αντίθετα μετά την ηλεκτρόλυση θα κοκκινίσει λίγο το δέρμα στα σημεία που κάνατε αποτρίχωση, αλλά η κοκκινίλα θα κρατήσει μόνο δυο ώρες.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON