- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΖΩΝΕΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (ΔΟΝΗΣΗ - ΣΑΟΥΝΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΕΓΕΡΣΗ)

Δέκα ημέρες ήδη διανύουμε μέσα στον Σεπτέμβριο και εδώ μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι πέρασε και αυτό το καλοκαίρι με τα καλά αλλά και τα κακά του. Ο καιρός σιγά - σιγά θα αρχίσει να κρυώνει που σημαίνει ότι και εσείς θα αρχίσετε να βγάζετε τα χειμωνιάτικα σας ρούχα και να αποθηκεύετε τα καλοκαιρινά. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να μιλήσουμε αναλυτικά για άλλη μια πασίγνωστη πλέον (μέσα από τον χώρο της διαφήμισης) σε όλες μας "εφεύρεση" στον χώρο της αισθητικής σώματος. Η πανέξυπνη αλλά και ενδιαφέρουσα εφεύρεση που έχει μονοπωλήσει χρόνια τώρα τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ειδικά την τηλεόραση) είναι οι ζώνες παθητικής γυμναστικής. Οι ζώνες αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Τις ζώνες δόνησης, σάουνας αλλά και τις ζώνες ηλεκτροδιέγερσης σώματος. Τί είναι και τι προσφέρει όμως η κάθε κατηγορία από αυτές; Μπορούμε να τις εμπιστευτούμε; Ποια μέρη του σώματος μπορούμε να γυμνάσουμε με αυτές; Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα λύσουμε αναλυτικά παρακάτω:


α. Κατηγορίες ζωνών γυμναστικής:

Ζώνες δόνησης σώματος




Οι ζώνες αυτές μέσω της δόνησης που παρέχουν στο σώμα (διαθέτουν ένα έως δύο δυνατά μοτέρ προσαρμοσμένα εσωτερικά), γυμνάζουν αποτελεσματικά τους μύες της περιοχής του σώματος όπου εφαρμόζονται όπως μπράτσα, στήθος, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς. Είναι πολύ αποτελεσματικές και πραγματικά βοηθούν να γυμναστούν τα μέρη του σώματος αυτά με επιτυχία. Ότι και μηχανήματα ή όργανα γυμναστικής να διαθέτετε αξίζει να έχετε μια τέτοια ζώνη. Θα σας βοηθήσει πολύ.


Ζώνες σάουνας σώματος




Με αυτές μέσω της θερμότητας που παρέχουν στο σώμα (διαθέτουν μια ηλεκτρική και εύκαμπτη αντίσταση προσαρμοσμένη εσωτερικά στην ζώνη), καίνε κυριολεκτικά τα περιττά λίπη γιατί προκαλούν εφίδρωση του σώματος αλλά και βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα με αποτέλεσμα και την διόρθωση (π.χ. προβλημάτων κυτταρίτιδας, χαλάρωσης) αλλά και την σύσφυξη των περιοχών αυτών όπου χρησιμοποιούνται (μπράτσα, στήθος, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς). Πρέπει να υπάρχουν και αυτές στις προσωπικές συσκευές εκγύμνασης του σώματός σας γιατί είναι απαραίτητες.Σημειωτέον ότι οι ζώνες αυτές (η επαγγελματική κατηγορία βέβαια) χρησιμοποιούνται και σε ινστιτούτα αισθητικής για περιποίηση των συγκεκριμένων μερών του σώματος που αναφέραμε παραπάνω. Χρειάζεται όμως προσοχή στην χρήση τους λόγο της ιδιαιτερότητας που διαθέτουν (εύκαμπτη ηλεκτρική αντίσταση στα 250V/50W) όπως ακριβώς δηλ. και με τις ηλεκτρικές κουβέρτες αλλά σε πολύ πιο μεγαλύτερες θερμοκρασίες (35-65 C) και βέβαια δεν χρειάζονται υπερβολές κατά την χρήση. Θα σας βοηθήσουν αρκετά είτε έχετε κάποια σωματικά προβλήματα με είτε όχι.


Ζώνες ηλεκτροδιέγερσης σώματος




Οι ζώνες αυτές μέσω των παλμών ηλεκτροδιέγερσης που διαθέτουν θα μπορούσαν να βοηθούν ακριβώς όπως οι συσκευές E.M.S. .Αποτελούνται από μια απλή ζώνη με δύο ενσωματωμένα ηλεκτρόδια (εφαρμοσμένα στο πίσω μέρος της ζώνης) και μια μικροσυσκευή παλμών Ε.M.S. που "κουμπώνει" επάνω (μπροστά) αλλά δυστυχώς το κύκλωμα που διαθέτουν είναι πολύ κακής και αμφιβόλου ποιότητας και γι'αυτό και εμείς δεν θα τις συνιστούσαμε να τις αποκτήσετε. Το προτιμότερο αλλά και πολύ αποτελεσματικότερο είναι να χρησιμοποιείτε καλές συσκευές ηλεκροδιέγερσης που υπάρχουν στην αγορά με δύο ή περισσότερα κανάλια χρήσης. Οι άριστες αλλά και αξιόπιστες φορητές συσκευές ηλεκτροδιέγερσης είναι οι Compex της εταιρίας Cefar που χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα από αθλητές - αθλήτριες, μοντέλα αλλά και ενημερωμένες γυναίκες που ξέρουν τι ζητούν από μια συσκευή ή πολυσυσκευή E.M.S. /T.E.N.S. /F.E.S. . Τώρα βέβαια πάλι αν ήδη διαθέτετε κάποια ζώνη από αυτές και σας έχει "βγει" καλή -όπως λένε- μπορείτε να συνεχίσετε να την χρησιμοποιείτε αλλά και πάλι μην πολυβασίζεστε σε αυτές. Για όσες τις χρησιμοποιούν ήδη να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα πριν την χρήση τους το γνωστό πλέον αγώγιμο τζελ υπερήχων για σωστή αγωγιμότητα της περιοχής που περιποιείστε (μπράτσα, στήθος, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς).


β. Λόγος ύπαρξης των ζωνών παθητικής γυμναστικής:


Όλες αυτές οι κατηγορίες ζωνών αυτές κατασκευάστηκαν κυρίως με σκοπό την εύκολη χρήση από τους ενδιαφερόμενους πάντα βέβαια στην άνεση του σπιτιού τους. Στην κατηγορία ζωνών δόνησης, για την χρήση δόνησης χωρίς την αγορά πανάκριβης πλατφόρμας δόνησης ή την επίσκεψη στο γυμναστήριο. Στην κατηγορία ζωνών σάουνας, για την ευκολία της σάουνας χωρίς και εδώ την επίσκεψη στο γυμναστήριο ή  την αγορά πανάκριβου χώρου σάουνας στο σπίτι. Στην κατηγορία των  των ζωνών ηλεκτροδιέγερσης, χωρίς την επίσκεψη στα ινστιτούτα αισθητικής & επίσης για να αποφεύγεται η "ταλαιπωρία" τοποθέτησης δύο ή περισσοτέρων ξεχωριστών ηλεκτροδίων (pads) στο σώμα.







Σήμερα βέβαια λόγο της κυκλοφορίας τους εδώ και καιρό στο χώρο της παθητικής γυμναστικής κοστίζουν πλέον πολύ φθηνά οπότε όλες μπορείτε να τις αποκτήσετε. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε δυο κατ/ματα πώλησης ζωνών παθητικής γυμναστικής και σας τα παραθέτουμε παρακάτω:


1. Zoozooboozoo (Ζώνη δόνησης VibraShape)
2. Powerforce Stores (Ζώνη σάουνας Sauna Belt) 


Δείτε και τα παρακάτω σχετικά video:





ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON